Овощи оптом

Воскресенье, 05.05.2024, 12:10

Приветствую Вас Гость | RSS | Главная | Как это работает? | Регистрация | Вход

На теперишній час в Запорізький області кількість сільськогосподарських земельних угідь - 2248,3 тис. га, з них ріллі – 1906,8 тис. га. У 2010році наприклад удобрено площ - 4,42 тис. га(0,4%),внесено на 1 га-0,07 т органіки. При впровадженні технології переробки гною можна підвищити площу що удобрюють до 248 тис. га (14%) і вносити до4 т на 1 га. Це можна отримати за рахунок виходу гною 1078 тис.т та соломи 161.7 тис. т. При переробці цієї маси ми отримуємо 992 тис.т компосту. Економічний ефект від впровадження технології компостування-економія мінеральних добрив 24.8 тис. т, економія на придбання добрив 52 млн.грн.

Існує два основних метода отримання компосту, це традиційний спосіб, та отримання компосту по технології прискореного біотермічного компостування. При першому способі, вихід готового компосту отримуємо через 180 діб, за цей час втрати  NPK доходять до 50%. При прискореном біотермічном компостуванні, яке продовжується 30 діб втрати  NPK 10%.

При прискореном біотермічном компостуванні необхідна суміш з вологістю 50%-65%. Ця вологість є найбільш раціональна для протікання процесу компостування. При надмірной вологості більш ніж 75% насичення кіснем, якій необхідний для життєдіяльності мікроорганізмів не буде відбуватися. Цей процес називається анаеробний. Він протікає з викиданням у повітря великої кількості концентрації неприємних запахів. Коли маса має вологість менш ніж 30% - процес компостування зупиняється.

За оптимальних умов процес компостування проходить через три фази:  1) мезофільну, або фазу з середньою температурою, яка триває декілька днів  2) термофільну, фазу з високою температурою, яка триває від декількох днів до декількох місяців

 3) фаза охолодження триває декілька місяців, під час якої компост дозріває  Кожній з цих фаз властиві свої співтовариства мікроорганізмів. В процесі початкового розкладання беруть участь мезофільні мікроорганізми, які дуже швидко розкладають швидко розчинні компоненти. Тепло, яке вони виробляють під час цього процесу, заставляє компост сильно нагріватися.  Коли температура досягає 40 градусів за Цельсієм, мезофільні мікроорганізми припиняють свою діяльність і поступаються місцем термофільним, теплолюбивим мікроорганізмам. При температурі 55 градусів і вище більшість мікроорганізмів, які є небезпекою для здоров'я людини і рослин (патогенних мікроорганізмів), гинуть. Оскільки температура 55 градусів є найбільш сприятливою використовується аерація і перемішування, для того, щоб утримувати температуру компосту в термофільній фазі.

Форма входа

Календарь

«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Платежный сервис Единый кошелек
Яндекс.Метрика
.